Monday, 3 February 2014

Maruah itu penting!

Hai dan selamat tengah hari kpd pmbaca-pembaca sekalian.

Hari ini nk cerita sikit pasal betapa pentingnya maruah itu. Honestly,aku sebenarnya tak kisah pon kalau ada mana-mana org nk letak gmbar bogel,cock,dick or something because it's your own damn blog,intagram,twitter or any social networking.Tapi yang ak nk persoalkan apa yg korang dpt kalau letak gmbar mcm itu? pujian,yes mmg la let say org comment your hot damn picure.

"Wow,gila besar abg punya.Kalau kena ni mahu senak seminggu"

"Wah,sedap nmpak kepala cendawan kau.Pink kebabian lagi itu"

See you got all those comment with all pleasure people will praise you but the question is till when?Sooner kau mungkin cakap nak bertaubat dan nak tinggalkan ajaran2 songsang itu and then berkahwin ditakdirkan kau dapat anak n then anak kau search benda2 mcam tu(if ure not control ur son/daughter) so then how are you gonna explain to them?

Maybe kau boleh la ckp yg

"eh itu,bukan papa la syg org lain"but whose was stupid enough to believe that kan?

So,mohon-mohon lah tarik/delete gambar2 bogel itu.Betul mungkin ade yg ckp suka hati la,blog masing-masing or whatever but remember kita dah tahu yg kita berdosa sebab buat benda-benda yg tak patut sperti abnormal sexuality so then jgn kita tmbah lagi dosa kita yg dh bnyak tu dgn benda2 mcam ni.Sbb benda2 mcam itu kdg2 menunjukkan betapa pentingnya maruah diri.Yes we maybe aint straight but it doesn't mean we have to put our self at bottom of pyramid of society.At least nmpkkn diri itu educational skit.



p/s:sorry aku bukan nak berceramah tapi meluahkan pendapat.



1 comment:

  1. good entry, saling mengingati... keep writting bro!

    ReplyDelete