Monday, 4 April 2016

Confuse

Selamat petang. Semoga kalian semua sihat belaka.

Actually,aku dah lama nak cerita benda ini. I knew this guy dah lama but kami macam rapat since last year. Aku tak cakap yang aku ada relationship dengan this guy because that would never happened. Sometimes aku always wondering what i am to him?

Bila dia text aku, even benda-benda bodoh tapi itu membuatkan aku gembira. I don't know how to describe benda ni. Dia pernah datang my house and siap tidur lagi. The worse part dia datang at some point just untuk tengok movie or tidur in my room. Dont worry we dont do anything weird.

To be honest bila dia ada in my room, we cuddle a lot ( a very real cuddle mcm dalam pic) and aku pernah tanya dia 

"Tak apa ke if ak nak peluk-peluk kau macam ni?"

Then dia cakap "Tak apa,tak kisah pun...ok je.."

Dia pernah tidur dekat bilik aku and sambil-sambil peluk tu aku tak realize pun yang aku pun dah tertidur sekali and pagi-pagi aku bangun terkejut aku dia peluk aku balik. Aku yang memang cepat panic bertambah panik lah. Hahaha. Malu pula nak cerita. Before this, aku ada cerita yang aku memang tak berapa sangat with physical contact ni but with him gone all my tak suka physical contact tu. Weird but it happens.

Benda yang selalu dia cakap pada aku adalah, bila nak cari girlfriend. Hahaha currently dia single. Actually, ada sahabat aku (yang aku kantoi tu) tahu pasal benda ini so aku tanya pendapat dia sebab konon-konon aku anggap dia master aku dalam dakyah-dakyah lgbt ni hahahah. Bila aku tanya dia, jawapan dia mudah je.

"Kau suka dia tapi kau keep deny benda tu..kau tak nak mengaku.."aku terkedu and terdiam. Lama jugak terdiam. Aku keliru whether aku suka dia sebab aku suka peluk dia or aku memang actually aku suka,suka dia or itu cuma salah satu fasa yang orang single rasa.

Lama jugak aku fikir but still lagi aku tak boleh nak buat conclusion. To be honest bila dia ada cerita pasal crush-crush dia terbit jugak rasa jealous cuma macam sekejap je pastu dah hilang. Lepas tu kawan aku tu cakap:

"Adam, if kau nak cakap pasal nafsu ke apa kan, if kau suka orang tu of course kau akan bernafsu pada orang tu and nak jadikan dia hak kau luar dan dalam. Bagi aku benda tu memang lumrah if kau sayangkan orang tu.Cuma yang menjadi persoalannya tu nafsu yang kau cakap tu memang nafsu seks semata or nafsu cinta sekali?Lepas tu macam mana cara nak kawal nafsu kau. Pada pendapat aku tu dua benda yang berbeza".

p/s: saya masih keliru hahaha.






12 comments:

  1. Adam...anggap jer lah hubungan tu Bromance...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang-kadang rasa macam kita je yg over fikir mcm tu dia biasa2 je :'(

      Delete
  2. Aku rasa ni lebih pada bromance la..dalam bromance ni kebiasaannya salah sorg akan anggap lebih dari bromance..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha i guess salah seorang itu was me...

      Delete
  3. Berdasarkan pengalaman aku, kau dah terjebak dalam arus percintaan kepada kawan kau sendiri. No friend gets jealous over a friend talking about his crush. Cause his not your friend no more, he's your crush.

    Now, why on earth dia tak kisah kau peluk-peluk dia. That's is another mystery you need to unveil. Cewah. Good luck, bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Indeed that's why i'm trying to get over him..move on into new phase of life hahah

      Delete
  4. kenal diri dia sedalam-dalamnya sebelum buat keputusan k..good luck!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaha..idk carl..part of me say i should just go and say it but the other rational me said dont fall in love with straight guy

      Delete
  5. Bestnya ada member macam tu. I mean like cuddling is awesome ! and kira okey la your friend tu tak cuak ke apa bila cuddling dgn dia. Masa cuddling tu rasa selamat !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha bukan setakat selamat..macam-macam rasa did i happen to mention he is gym person?dada bidang lols

      Delete