Thursday, 31 March 2016

Coming out ke Adam?

Selamat malam. Hahaha lama dah tak post apa-apa.

I don't know benda ini patut mengembirakan atau tak tapi actually aku dah kantoi dengan seorang kawan aku. Haha panjang ceritanya (malas nak cerita).

Cuma nak di jadikan cerita it's good to know someone yang berada dalam situasi yang sama dengan kita and alhamdulillah orang tu pandai simpan rahsia. Bila ada orang yang sama kita (orang yg kita boleh trust) faham and boleh dengar cerita kita, perasaan dan beban yang menggunung kat dada tu macam terkeluar sikit-sikit.

Dia rasa macam kita ada tempat untuk meluahkan sesuatu even kita tak ada sampai cerita hal-hal dalam selimut hahah tapi it such a relieved. Tak sangka dia observed aku dah lama,serious tak sangka. Banyak yang kami catch up,benda-benda yang left out yang dulu tak boleh cerita.

Honestly, it took me a lot of courage untuk admit benda tu depan dia but bila kita tahu dia pun sama rasa macam bertuah sebab ada jugak orang yang care pasal kita. At first macam takut jugak nak admit benda tu ya lah takut kena prank or perangkap ke apa kan...tak pasal malu seumur hidup. I could still live with orang mcm suspect2 kita tak straight tp saying that straight to my face...

I dont encourage you guys untuk buat benda yang sama but if you found someone with same common ground why not? Just be careful and take care of yourself. my advised is bercerita boleh jangan over story nanti merana :). 

11 comments:

  1. seronok kan dapat kongsi apa yg terbuku dihati dengan orang yang sekapal dengan kita...but my word of advice...just be careful tak terlalu citer benda yang terlampau peribadi coz takut nanti merana diri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups tu lah tq amir sebab remindkan kita

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. My best friend yang str8 tau aku macam ni dan dia boleh terima..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. i'm not sure my straight friends ok ke x..but they have suspicious tp my friend yg aku kantoi tu sama mcm kita hahahah

      Delete
  4. Tahniah..dapat geng baru. hehe

    ReplyDelete
  5. Kira okey la tu dia tak ada nak homophobic.
    Btw, share la camna leh terkantoi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah..dia pun sama mcm kita2.share tu nanti2 lah ye awak

      Delete