Wednesday, 8 October 2014

New Story in coming!!!

Finally setelah memerah idea dan consideration untuk beberapa aspect akhirnya lahirlah sebuah baby yang baru.Masih lagi titleless.Aku dah ada beberapa tajuk just nak sort out so then dia akan fit dengan cerita.

So enjoy sinopis dulu.

Suatu ketika dulu dia percaya cinta dan kasih sayang itu wujud dan boleh disemai.Baginya mencintai seseorang yang "jauh standard" darinya memang suatu mimpi.Kadangkala dia hanyut dalam mimpi sendiri.Bergelut samada mimpi atau fantasi,menjadi taruhan dalam hidupnya.Dendam menjadi sebati dalam dirinya apabila cinta yang dianggap realiti rupanya palsu.

-Aku tak tahu.Aku tak sangka cinta kedua aku lagi hebat dari cinta pertama aku.Aku keliru sebab aku tak boleh nak berpatah balik.Aku lebih sayangkan kau.Kenapa aku jadi macam ni?Kenapa aku macam ni?-Aizan

-Aku tak dapat malahan tidak boleh bagi apa yang dia selalu bagi kau.Apa yang aku dapat bagi hanya kasih sayang.Aku sayangkan kau.Aku tak tahu sejak bila aku ada perasaan macam ni.Yang aku tahu aku memang dah cintakan kau-Izzat

-Aku cintakan kau.Aku tahu aku yakin aku memang sayangkan kau.Pernah tak dalam hati kau yang kau sayangkan aku walaupun sedikit?Aku tak minta banyak sikit pun cukup-Fahkrul


-Kau cintakan dia,tapi kau malu nak cakap.Aku tahu kau suka dia juga.Cuma kau ego,keras kepala,degil.Boleh tak sekali kau cuba terima apa yang orang bagitahu kau?Susah sangat nak terima?-Nur Syafika 

Antara cinta,persahabatan.keluarga dan dendam.Berjayakah dia membuang setiap duri dalam hatinya demi cinta kedua itu?

p/s:Nantikan premier dia pada yang masih sudi membaca blog saya.

2 comments:

  1. Woaahh, terbaik punya sinopsis. Mohon terbitkan secepat mungkin, haha :)

    ReplyDelete