Thursday, 27 March 2014

Pengaruh atau tak?

Selamat Petang

Maaf dah lama xsharing or post apa-apa sebab xcukup masa.With all those projects,assignment and workload (T^T) very tired.

Hari ni aku nak share pasal influence/pengaruh.Secara dasarnya pengaruh ni membawa maksud kebolehan kita memberi kesan kepada orang lain sama ada dalam bentuk sifat,sikap dan lain-lain.Apa yang ak maksudkan pengaruh kat sini adalah sejauh mana faktor pengaruh dari kawan,family dan lain-lain memberi kesan pd sexuality kita.

Some might said,yang dia jadi macam itu sebab faktor family di mana kurang kasih sayang abang,ayah la or kena ragut maruah dr ayah or abang la.At first i couldn't believe yg benda ni boleh jadi sebab kenapa seseorang tu jadi Lgbt.But bila ak baca-baca kat blog lain memang actually happen.

Then,faktor yang paling cliche sekali adalah faktor kawan yg mana majoriti org cakap yang dia berubah jadi macam ni disebabkan kawan.Dia berkawan dengan ramai org yang plu jadi dia pun terjebak sama dengan dunia ni and dia ckp once da terjebak utk berpatah balik mmg agk susah.

Lastly,adalah di sebabkan peristiwa silam or senang cite cam kejadian hitam lah.Especially for those yg boarding school mmg banyak sgt benda ni.Kalau budak-budak lower form yang cute-cute,jambu mmg jd target senior la trutama F4 n F5 tu.Ada yg terpaksa,ada yg rela or ada yg xkisah.

The point is,kadang-kadang aku rasa kitakan selalu carik excuse utk kita menjadikan sesuatu itu betul.Ya,aku setuju mmg benda-benda mcm tu menjadi sebab tp kdg-kdg ak rasa aku sendiri yg nak faktor-faktor tu diterima utk membolehkan ak jadi bengkok.At some point bila fikir balik dia akn berbalik pd kita yang sebenarnya.

Btw if u do have any other opinion regarding on my post just comment and share some thought ^_^.

p/s:If xde apa-apa mlm ni ak akn post story 10


4 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. betul..... kalau nak di ikutkan aku pon ada sejarah silam yang membawa aku ke dalam dunia ni..... tapi bila fikir balik bende tu datang dari aku jugak...... tapi bukan berpunca dari aku semestinya....... kalau boleh aku nak keluar dari dunia ni..... tapi apa kan daya.... aku tak cukup kuat......semestinya aku insan yang lemah...... hehehe..... so apa yang mampu aku buat..... let it go, let it be.... trying to be strong..... it will be better..... even it is dificult to me......

    **wat a cute cat.... lovely cat..... anywere..... tak sabar nk tggu next story...... i'll be always watching on your blog.... hehehe

    ReplyDelete
  3. piyot was here... 2014...

    hak hak hak

    ReplyDelete
  4. Setuju...

    Namun semuanya dari kita...

    ReplyDelete